Capusele sunt niste daunatori care sunt foarte populari in sezonul cald. Primavara si vara sunt cele mai intalnite. Ele de regula stau pe animalele de companie. Au nevoie de o gazda pentru a supravietui. Ele se hranesc cu sange.

Stiati ca..?

Varianta capuse

 • Stiati ca capusele sunt ectoparaziti, adica se hranesc cu sangele animalelor si al oamenilor? Se gasesc de obicei in zone cu vegetatie bogata si pot fi gasite pe corpul gazdei in cautarea hranei.
 • Stiati ca capusele pot transmite boli? Una dintre cele mai cunoscute boli transmise de capuse este boala Lyme. Cand o capusa infectata musca o gazda, poate transmite bacteriile care provoaca aceasta boala.
 • Stiati ca capusele au un aparat bucal specializat pentru hranire? Au un tip de trompa numita rostru, care se atașeaza de gazda si le permite sa suga sange. Acest aparat bucal ii ajuta, de asemenea, sa adere ferm la pielea gazdei si sa nu se desprinda usor.
 • Stiati ca capusele au capacitatea de a se reproduce rapid? Dupa ce mananca, capusa femela poate depune sute de oua odata. Aceste oua se transforma in larve si apoi se pupa, pana ajung la stadiul de adult.
 • Stiati ca capusele pot fi inactive pentru perioade lungi de timp? Ele pot intra intr-o stare numita hibernare, un tip de hibernare, pentru a supravietui in conditii nefavorabile, cum ar fi iarna. Acest lucru le permite sa supravietuiasca si sa astepte momentul potrivit pentru a se hrani din nou.
 • Stiati ca in lume exista mai multe specii diferite de capuse? Acestea variaza in marime si culoare, de la acarieni mici, aproape transparenti, la acarieni mai mari si mai intunecati.
 • Stiati ca metodele de prevenire, cum ar fi purtarea de imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi in zonele predispuse la capuse sau folosirea repelentelor pentru capuse, pot ajuta la prevenirea muscaturilor si transmiterii bolilor conexe.
 • Iata doar cateva fapte interesante despre capuse. Este important sa fiti constient de omniprezenta acestor daunatori si sa luati masurile de precautie adecvate.

  Daca stati la curte, chiar daca nu aveti animale de companie, este indicat sa faceti dezinsectie capuse in sezonul cald cu frecventa recomandata de colegii nostri *click aici* de la Profesional 3D Deratizare. Capusele se pot atasa si de oameni. Se pot gasi capuse in curte, capuse in casa, capuse gazon. In mod normal, mediul lor ideal este reprezentat de zone de vegetatie dense.

  Pentru a scapa de capuse in curte, capuse in casa, capuse gazon, trebuie dat cu solutie capuse profesionala. Frecventa interventiilor si tratament capuse va fi personalizat in functie de client.

  Capusele sunt purtatoare de boli, cum ar fi boala Lyme. In decurs de cateva ore de la contact, capusa poate transmite diferite virusuri. In principiu, toate sunt tratabile si fara efort, insa trebuie descoperite la timp.

  Daca observati capuse in curte, capuse in casa sau capuse gazon si vi se pare ca sunt putine si nu aveti de ce sa va faceti griji, nu e chiar asa. O femela depune mii de oua odata. Capusele isi cauta gazde in toate stadiile vietii, mai putin in cel de larva. Deci de la 2 capuse, va puteti trezi cu o adevarata infestatie, de aceea cel mai bine este sa realizati din timp o deratizare capuse. Pentru dezinsectie capuse Bucuresti sau zone limitrofe, nu ezitati sa ne contactati.

  Principalele metode de preventie capuse sunt: dezinsectie capuse si tratament capuse pentru animale. Dezinsectie capuse primavara/ vara este foarte importanta, este principala metoda de preventie pentru oameni, atunci cand stau in zone cu mult spatiu verde. Pentru animale se administreaza o solutie capuse recomandata de medicul veterinar. Daca observati ca animalul dumneavoastra de companie e mai apatic, agitat, se scarpina des intr-o anumita zona, nu are pofta de mancare, verificati-l de capuse. Cum se face asta? Il mangaiati apasat pe toata suprafata pielii si sunteti atenti la eventuale umflaturi. Uitati-va mai atent in interiorul urechilor, intre degete sau in pliurile blanii. Chiar daca animalul este dat cu solutie capuse, dupa o iesire afara, este bine sa il verificati.

  Noi suntem o firma profesionala si autorizata in domeniul deratizare capuse Bucuresti, cu substante omologate si angajati profesionisti. Colegii nostri de la Profesional 3D Deratizare va pot da sfaturi de dezinsectie capuse. Daca observati capuse in curte, capuse in casa, capuse gazon noi suntem solutia! Va putem ajuta cu servicii personalizare de deratizare capuse Bucuresti si in zonele limitrofe. La cerere ne deplasam si in tara.

  Pentru informatii punctuale despre dezinsectie capuse click aici.