Dezinsectie capuse
De ce este important sa faceti dezinsectie capuse?
Mai jos, va prezentam cateva informatii necesare pentru a intelege cum functioneaza acesti daunatori si de ce este necesar sa faceti interventiile de dezinsectie capuse. Profesional 3D Deratizare este o firma autorizata si specializata in dezinsectie si deratizare, inclusiv in dezinsectie capuse. Noi activam in Bucuresti si imprejurimi. La cerere ne deplasam si in alte zone. Pentru programare sau informatii suplimentare ne puteti contacta la 0731 061 589.
Capusele sunt fara indoiala inamici de temut atat pentru oameni, cat si pentru animalele lor de companie. Fac parte din clasa arahnidelor- impreuna cu paianjenii, mai exact din subclasa acarieni. Sunt paraziti hematofagi, adica se hranesc cu sange. Capusele isi gasesc o asa numita “gazda” de care se ataseaza. Acesti paraziti pot cauza numeroase probleme de sanatate. Le vom detalia mai jos pe cele mai importante.
In functie de specie, capusele pot trai intre cateva luni si cativa ani. Femelele pot depune mii de oua odata. Acest lucru inseamna ca de la doua capuse va puteti trezi cu o adevarata infestatie, de care nu scapati decat cu o interventie profesionala de dezinsectie capuse.
Capusele sunt atrase, in special, de caldura. Acesti daunatori prefera sa se ascunda in zonele cu vegetatie abundenta si umeda. Cu toate acestea, puteti aduce capuse in curte sau chiar capuse in casa. Este imposibil sa se faca dezinsectie capuse in toate zonele verzi din lume, totusi varianta la indemana pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi, este interventia de dezinsectie capuse. Odata ce s-au atasat de un corp, capusele vor incepe sa se hraneasca timp de cateva ore sau chiar zile, pana cand vor fi descoperite si indepartate.
Din aceste motive este important sa faceti dezinsectie capuse.
Acesti daunatori sunt cel mai des intalniti in perioada primaverii-verii.
Pentru a programa o dezinsectie capuse in Bucuresti, Ilfov, Ploiesti, Pitesti, completati formularul de mai jos si revenim noi cu un telefon sau apelati-ne direct la 0731 061 589.
Ce presupune interventia de dezinsectie capuse?
Cel mai frecvent, interventiile de dezinsectie capuse se realizeaza in curte, pe spatiile verzi.
In primul rand, va alegeti o firma profesionala si autorizata de deratizare din orasul dumneavoastra si o contactati. Sfatul nostru este sa verificati ca firma sa fie acreditata in domeniu si sa aiba autorizatiile anuale reinnoite. Noi prestam servicii de dezinsectie si deratizare in Bucuresti si judetele limitrofe. Autorizatiile noastre le gasiti in sectiunea Certificari.
Colaborarea cu o firma profesionala va asigura atat o interventie de dezinsectie capuse eficace, cat si faptul ca interventia este realizata in conditii de siguranta. O firma acreditata in domeniu este la curent si trebuie sa respecte cu strictete normele de igiena si siguranta. Motivul pentru care este esential acest lucru este faptul ca se lucreaza cu substante toxice.
Apoi programati o interventie de dezinsectie capuse. La data stabilita, un agent va veni sa realizeze dezinsectia. Acesta poate folosi, in functie de caz, un pulverizator electric, un nebulizator sau un atomizor. Spre exemplu, pentru copaci se foloseste atomizorul. Agentul va pulveriza substanta pe spatiile verzi/ pe unde considera necesar pentru o eficienta sporita a interventiei de dezinsectie capuse. Restrictiile si indrumarile sunt diferite de la caz la caz, dar de principiu, o perioada de minimum 24 de ore dupa interventia de dezinsectie capuse, animalele de companie si copiii nu au voie in zona tratata.

Cum va dati seama ca aveti nevoie de o dezinsectie capuse?
Din pacate, singura modalitate prin care puteti descoperi ca aveti capuse este daca le vedeti pe dumneavoastra sau pe animalul de companie. Acestea stau ascunse in iarba, de regula.
Odata cu venirea sezonului cald, daca stati la curte, este recomandat sa realizati dezinsectie capuse, mai ales daca aveti animale de companie. Cei mai afectati de capuse sunt patrupezii. Din acest motiv, pentru a va asigura ca animalul dumneavoastra nu va avea niciun discomfort vara aceasta, realizati o interventie de dezinsectie capuse. Deopotriva capusele sunt periculoase si pentru oameni. Asadar chiar daca nu aveti un patruped, in sezonul cald tot este indicat sa efectuati o dezinsectie capuse.
Mai este o modalitate “babeasca” prin care puteti afla daca aveti capuse in curte, cu un cearceaf alb pe care il intindeti pe zonele verzi. Cand il ridicati, vedeti daca s-au prins capuse de el.
Daca observati capuse pe dumneavoastra sau pe animalul de companie, le inlaturati, iar apoi observati ca aveti iar, desi nu ati fost in alta parte decat in curte sau in zone fara spatii verzi, este clar ca aveti nevoie de o dezinsectie capuse.
Tineti cont de faptul ca acesti paraziti se inmultesc foarte repede, deci cu cat apelati mai repede la o firma specializata, cu atat mai bine.
Pret dezinsectie capuse
Nu exista un pret standard pentru interventia de dezinsectie capuse, intrucat interventiile sunt personalizate in functie de spatiul dumneavoastra. In schimb putem sa va garantam ca avem preturi mici, preturi competitive pe piata la o calitate superioara.
De principiu, preturile pentru o dezinsectie capuse pornesc de la 200 de lei. Totusi pentru a afla un pret concret, nu ezitati sa ne contactati.
Cum arata capusele?
Capusele au dimensiuni cuprinse intre 1 și 5 milimetri, in funcție de stadiul de dezvoltare. Ele pot avea culoarea neagra sau maro. Corpul lor este aplatizat dorso-ventral. Capusele adulte au opt picioare si au un scut dorsal. Femelele insa nu au acest scut. De asemenea, daca nu au ajuns inca la maturitate, vor avea 6 picioare. Pe masura ce se hranesc cu sange, acestea se umfla si devin rotunde, ca un bob de porumb. Acesti paraziti pot musca atat oamenii, cat si animalele in toate etapele ciclului lor de viata, de aceea este indicat sa sunati la o firma specializata pentru dezinsectie capuse din primul moment in care le vedeti.
Boli capuse
Capusele transmit cea mai mare varietate de agenți patogeni dintre orice artropod care suge sange. Exista multe tipuri de capuse, insa in Romania cea mai raspandita specie este Ixodes ricinus. Cele mai comune boli transmise sunt: borelioza cunoscuta si ca boala Lyme si meningoencefalita de vara (FSME).
Boala Lyme
Este transmisa de una dintre cele mai mici capuse ca dimensiuni.
Initial, apare o eruptie cutanata in jurul muscaturii, care poate sa persiste pana la 4 saptamani daca nu este tratata. Aceasta este prima faza a bolii, insa apare in numai 60 – 80% de cazuri. In situatia in care eruptia este absenta, nu inseamna ca infectia nu a fost contactata. Prin urmare este mai bine daca aveti o curte, un animal de companie pe care il scoateti des in parc sau chiar daca sunteti un impatimit al hike urilor montane, sa faceti o dezinsectie capuse preventiv in sezonul cald.
Cele mai multe cazuri de Boala Lyme sunt tratate cu antibiotice, timp de doua saptamani. In ciuda acestui fapt, in cazul in care nu este tratata la timp, pot aparea complicații precum infectii la inima, la articulatii sau chiar la sistemul nervos.
Meningoencefalita de vara (FSME)
Aceasta este o infectie care se manifesta la nivelul sistemului nervos central. In prima faza apare oboseala, febra, cefalee si greata. Daca nu este tratata la timp, encefalita produsa de capuse duce la aparitia meningitei si encefalitei, o inflamație a creierului. In cazul acestui tip de infectie este necesara spitalizarea.
Concluzionand, problema reala este ca bolile transmise de capuse, de regula, nu sunt descoperite la timp. De aceea varianta ideala este preventia.
Capusele si animalele de companie
In sezonul cald, patrupedul dumneavoastra poate lua capuse de la o banala plimbare in jurul blocului pentru ca, de regula, nu se realizeaza dezinsectie capuse pe spatiile verzi. Sansele de a avea acesti paraziti cresc pe masura ce vorbim de zone cu mai multa vegetatie, in special: parcuri, gradini, zone montane. Locul propice pentru capuse il reprezinta spatiile verzi, mari, unde cu siguranta nu se realizeaza dezinsectie capuse. Cu totii ne dorim sa ne luam animalul de companie in cat mai multe locuri, prin urmare este indicat ca odata cu venirea caldurii sa le luam solutie capuse– produse antiparazitare eficiente si sigure, recomandate de medicul veterinar. (coliere, soluții topice, pastile) Totusi, este important sa le administrati regulat.
Unde stau capusele?
Capusele prefera zone umede si calduroase, cu putin par, mai exact: interiorul urechilor, intre degete sau in pliurile blanii.

Boli capuse animale
Nu toate capusele transmit boli. Majoritatea bolilor purtate de capusa se transmit in decurs de cateva ore de la atasare, asadar este foarte important ca parazitul sa fie descoperit si indepartat cat mai repede. Pentru a fi descoperit din timp, verificati animalul de capuse in curte, capuse gazon. Simptomele preponderente sunt: slabirea, schiopatatul, umflarea incheieturilor sau anemia. Primele semne ale bolii pot aparea dupa cateva zile, saptamani sau chiar luni de la infectare.
Daca observati unul dintre simptome, mergeti de urgenta la medicul veterinar. Printre cele mai intalnite afectiuni provocate de capuse la patrupezi se numara: Babeioza, Boala Lyme, Ehrlichioza si Anaplasmoza.
Daca ati descoperit capuse pe patruped si stati la curte este indicat sa faceti o dezinsectie capuse cu o firma autorizata.
Cum le descoperim?
Pentru a depista capuse pe animal, mangaiati-i toata suprafata corpului, acordand atentie sporita urechilor, gatului si cutelor de piele. Incercati sa identificati orice umflatura si examinati zona cu o lumina puternica. In functie de specie si etapa vietii, o capusa poate fi de marimea unui varf de creion sau cat un bob mic de fasole.
Acest lucru este indicat dupa fiecare iesire, chiar daca animalul este dat cu solutie capuse.
Cum le indepartam?
In primul rand, pentru a indeparta o capusa este bine sa purtati manusi chirugicale. Folositi o penseta sau un instrument special. Apoi, trebuie sa apucati capusa cat mai aproape de punctul in care s-a atasat. Aveti grija, totusi, sa nu ii stoarceti corpul. Scoateti parazitul din piele incet si ferm (fara sa intoarceti penseta). Patrupedul se poate alege cu o rana mica pentru ca s-ar putea sa desprindeti si putin din piele, in orice caz acest lucru este normal. Daca animalul sangereaza, apasati usor pe rana.
Aveti grija sa scoateti toata capusa. In ipoteza in care nu reusiti, de foarte multe ori, aceasta cade singura dupa o vreme. Urmatorul pas este sa spalati zona in care a fost capusa cu apa si sapun. Urmariti modul in care reactioneaza pielea animalului sa nu apara iritatii sau infectii. In situatia in care zona muscata nu se vindeca dupa cateva zile, mergeti cu animalul la un medic veterinar.
Dupa ce ati indepartat capusa, dati cu alcool pe rana pentru a preveni reaparitia unei alte capuse.
O capusa niciodata nu se va detasa de “gazda” ei inainte de a termina sa se hraneasca. Din acest motiv, este important sa folositi preventiv solutie capuse profesionala. Nu aplicati pe zona unde se afla capusa: bete de chibrit aprinse, oja, alcool sau alte substante chimice. Aceste metode nu sunt eficiente si pot chiar rani animalul.
Nu puteti descoperi o infestatie de capuse, decat daca le gasiti pe dumneavoastra sau pe animalul de companie, asadar, preventia este foarte importanta.
Indrumarea specialistilor nostri este ca pe timp de vara sa realizati lunar o interventie de dezinsectie capuse.
Sfaturi de prevenire
Pentru oameni:
-cand iesiti in natura, purtati pantaloni lungi, stransi in jurul gleznei, sosete lungi si bluze cu maneca lunga;
-dupa iesirile in natura: bagati hainele la spalat la temperaturi inalte, atat ale dvs. cat si ale copiilor;
-evitati pe cat posibil zonele umede, cu iarba inalta;
-verificati-va cateva zile constant dupa drumetiile montane;
-adunati frunzele din curte, capuselor nu le place lumina directa a soarelui;
-taiati frecvent gazonul/iarba in curte.
Pentru animale:
-folositi solutie capuse recomandata de medicul veterinar;
-verificati-le dupa iesiri, mangaind apasat toata suprafata pielii, urmarind umflaturi necaracteristice;
-fiti atent daca animalul dvs. este dat cu solutie capuse, acesta poate fi totusi purtator de capuse, neatasandu-se de el propriu zis, dar vi le poate aduce in casa si sa deveniti dvs. gazda sau copiii dvs.
In situatia in care observati capuse gazon toamna si iarna, acest lucru poate insemna ca o sa aveti o infestatie de capuse adulte in primavara. In acest caz, ideal ar fi sa programati o deratizare capuse cu o firma dezinsectie. Pentru deratizare capuse Bucuresti, Profesional 3D Deratizare este solutia ideala!
Cum arata muscatura de capusa?
De regula, este rosie si umflata, inconjurata de o eruptie cutanata. In plus, aceasta se poate simti fierbinte la atingere. Eruptia se extinde in timp.
Capusele nu musca de mai multe ori in locuri apropiate.
Totusi, in unele cazuri, muscatura de capusa poate fi asemanatoare celei de tantar.
Beneficiile apelarii la serviciile unei firma de dezinsectie capuse Bucuresti specializate
Apelarea la Profesional 3D Deratizare in vederea realizarii unei interventii de deratizare capuse Bucuresti, ofera numeroase avantaje. Profesionistii cu care lucram au cunostinte si experienta in identificarea, tratamentul si prevenirea infestarilor cu capuse. Acestia va pot consilia si totodata oferi si solutii practice pentru problema dumneavoastra, cum ar fi: solutii personalizate de dezinsectie capuse, tratament capuse, adaptat nevoilor specifice ale dumneavoastra si celor dragi. Mai mult decat atat, putem implementa masuri preventive eficiente pentru a va proteja impotriva acestor daunatori.
Noi, Profesional 3D Deratizare, suntem o firma autorizata de dezinsectie, dezinfectie si deratizare cu experienta in domeniu. Avantajele atunci cand colaborati cu noi pentru interventiile de dezinsectie capuse sunt:
- vom recunoaste rapid ce tip de daunatori aveti, daca chiar sunt capuse sau nu
- programam intr-un timp optim o interventie de dezinsectie
- va vom explica pas cu pas in ce consta procedura si daca este necesar sa faceti ceva inainte si dupa
- folosim substante profesionale, cele mai noi si eficiente de pe piata
- va scapam de capuse.
Alte informatii
Puteti avea capuse gazon, capuse in curte sau chiar capuse in casa. Daca vreti sa scapati de ele, solutia este deratizare capuse. Pentru deratizare capuse Bucuresti, sunati la numarul de telefon din stanga paginii sus. In ciuda faptului ca mediul propice al capuselor este vegetatia inalta si umeda, acestea se adapteaza si pe gazon, ba chiar si in casa, pana cand isi gasesc o gazda.
S a descoperit ca o capusa femela depune intre 2000 si 18 000 de oua de a lungul vietii si majoritatea supravietuiesc. Acestea sunt depuse pe frunze sau atasate de tulpina sau frunzisul diferitelor plante.
Cand nimfa iese din ou, are doar 6 picioare. Dezvolta perechea suplimentara de picioare dupa o masa de sange, cand naparleste in stadiul nimfal. Larvele au o dimensiune de aproximativ 0,5 mm si sunt numite si „capuse de iarba”.
Capusele trec prin 2 stadii nimfale, devenind progresiv mai mari. Au nevoie de o masa de sange de fiecare data inainte de trecerea in etapa urmatoare. Nimfele au o dimensiune de aproximativ 1,2 mm.
Capusele femele adulte pot avea pana la 4 mm lungime inainte de hranire (masculii puțin mai mici). Femelele cauta o masa de sange, fara de care nu pot incepe depunerea oualor. Dupa hranire, femela se mareste semnificativ si poate ajunge pana la 1 cm lungime.
Solutie deratizare capuse, asa numitul insecticid
Schimband putin registrul, haideti sa vorbim despre insecticid. Insecticidul este o substanta chimica care se foloseste pentru a extermina daunatorii. Exista mai multe tipuri de insecticid, pentru fiecare clasa de daunatori in parte. Si noi ca firma dezinsectie capuse folosim insecticid. Diferenta intre insecticid capuse la care avem noi acces si cel pe care il achizitionati dumneavoastra din comert, este calitatea. Ca firma deratizare capuse acreditata si cu experienta in domeniu, de a lungul timpului ne-am perfectionat. Cum? v-ati putea intreba. Dand de tot felul de situatii, am combinat substantele active ale insecticidului folosit in tratament capuse, astfel incat interventiile sa aiba un randament maxim.
Deci in loc sa aruncati banii pe insecticid si pe aparatura speciala cu care sa il pulverizati, mai bine programati o interventie cu noi. Garantam ca iesiti mai ieftin.
Concluzie
In final, capusele reprezinta o amenintare pentru sanatatea oamenilor si a animalelor de companie. Bazat pe experienta noastra, identificarea precoce, prevenirea infestarilor si tratamentul adecvat reprezinta reteta succesului. Respectarea masurilor de precauție, verificarea si indepartarea capuselor dupa contactul cu zone dense de vegetatie, precum si apelarea la o firma profesionala de deratizare capuse in cazul unei infestari, sunt pași esentiali pentru mentinerea sanatatii si bunastarii dvs. In cazurile severe sau pentru prevenirea infestarilor recurente, este recomandata apelarea la serviciile unei firma de dezinsectie capuse specializate, care poate oferi solutii profesionale si personalizate pentru a combate capusele si a asigura un mediu sigur pentru dvs., familia dumneavoastra si animalele de companie.
Urmariti si blogul nostru pentru mai multe informatii captivante despre daunatori!
Importanta dezinsectiei
Incepem prin a spune ca dezinsectia este un aspect esential in intretinerea unei locuinte sau al unei afaceri, atat d.p.d.v. al igienei, cat si al sigurantei. Este un proces ce presupune controlul si eliminarea daunatorilor. Mai intai se stabileste ce fel de paraziti sunt, ca de exemplu: gandaci, furnici, purici, tantari. Acest capitol arata de ce deratizare capuse Bucuresti este atat de importanta si ar trebui prioritizata pentru sanatatea dvs. si a familiei dvs.
In primul rand vorbim de un rol de preventie
Insectele pot provoca daune semnificative structurii unei cladiri. De exemplu, gandacii pot roade si deteriora structurile de lemn, iar furnicile pot sapa galerii in lemn, acest lucru duce la slabirea fundatiei. Daca realizati la intervalele recomandate, dezinsectie capuse Bucuresti, puteti preveni astfel de daune costisitoare.
Intr-o alta ordine de idei, vorbim despre importanta pentru sanatate
Insectele pot fi purtatoare de bacterii, virusi si alergeni care pot pune in pericol sanatatea. Spre exemplu, capusele pot transmite boli grave precum boala Lyme. Un alt exemplu ar fi gandacii care pot provoca alergii. Prin eliminarea daunatorilor, reduceti riscul de a contacta o infectie si mentineti conditii optime in casa dvs. Ganditi-va la dezinsectie capuse Bucuresti ca la un purificator de aer.
Totodata vorbim de mentinerea igienei in locuinta
Insectele pot contamina atat alimentele, cat si suprafete, cum ar fi chiar zonele de preparare a mancarii. Cu totii evitam locatiile cu gandaci si sobolani. Acelasi lucru trebuie aplicat si acasa. Gandaci si sobolani poate avea oricine in casa, oricat de curat ar fi. Ii puteti aduce cu o ladita de fructe, pot veni pe tevi de la vecini, etc. In alta ordine de idei, materiile fecale lasate de daunatori pot provoca poluarea aerului interior. Prin dezinsectie capuse Bucuresti, puteti mentine mediul sigur in casa dvs.
Un alt aspect demn de mentionat este reprezentat de confortul si linistea pe care aceste interventii vi le confera
Insectele, cum ar fi mustele, capusele sau paienjenii, pot fi extrem de deranjante si va pot afecta calitatea vietii de zi cu zi. Nu este cel mai placut sa auzi prin casa un bazait constant, in conditiile in care suntem oricum poluati fonic constant. Printr-o deratizare capuse Bucuresti, veti avea un mediu mai confortabil in care sa va relaxati singur sau cu familia dvs.
Privind dintr-un alt unghi, acela al protectiei mediului
Diferenta intre a lua substante din piata vs a apela la o firma autorizata de dezinsectie este calitatea produselor, respectiv impactul lor asupra mediului inconjurator. Este important sa colaborati cu profesionisti in dezinsectie capuse pentru ca acestia folosesc substante acreditate si aparatura omologata care este sigura pentru mediu. Substantele si aparatura folosite de noi la Professional 3D Deratizare detin certificari care atesta, printre altele, un risc minim pentru mediu. Asadar, apeland la noi pentru dezinsectie capuse Bucuresti protejati mediul inconjurator si rezolvati rapid si curat problema daunatorilor.
In concluzie
Dezinsectie capuse Bucuresti efectuata regulat sub indrumarea colegilor de la Profesional 3D Deratizare este esentiala pentru mentinerea unei locuinte igienizate. Prin prevenirea daunelor structurale, protejarea sanatatii, mentinerea igienei si asigurarea confortului, veti trai intr-un mediu atat placut, cat si sigur. Colaborarea cu specialisti in deratizare capuse este cheia pentru a obtine rezultate eficiente si de durata. Interventii neeficiente inseamna bani si timp pierdut, de aceea noi la Profesional 3D Deratizare garantam interventiile, cu rezerva de a ne fi ascultate toate indicatiile. Nu amana! Suna si tu acum pentru a programa dezinsectie capuse Bucuresti.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne sau scanati codul pentru oferta dvs. de dezinsectie capuse personalizata

Ne puteti suna pentru a efectua o deratizare capuse Bucuresti. La cerere, ne deplasam si in alte zone.
Daca aveti capuse in curte sau capuse in casa, sunati-ne pentru a va oferi mai multe detalii despre ce aveti de facut in continuare.
Pe noi ne gasiti si pe .