Gandaci de bucatarie

Mai jos, va prezentam cateva informatii necesare pentru a intelege cum functioneaza acesti daunatori si de ce este necesar sa apelati la Profesional 3D Deratizare pentru dezinsectie gandaci de bucatarie. Asteptam sa ne contactati pentru informatii suplimentare.

Gandacii de bucatarie traiesc intr-o varietate de medii din intreaga lume. Speciile daunatoare de gandaci de bucatarie se adapteaza usor mediilor dar prefera caldura din cladiri.

Spinii de pe picioare au fost anterior considerate senzoriale dar observatiile locomotiei pe nisip si pe plasa de sarma au demonstrat ca acestea ajuta la locomotie pe teren dificil. Structurile au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru picioare robotizate.

Gandaci de bucatarie lasa urme chimice in fecalele lor care emit feromoni pentru roire si imperechere. Alti gandaci vor urma aceste trasee pentru a descoperii sursele de apa si hrana si locurile unde se ascund alte grupuri.

Gandacii sunt in general nocturni si vor fugi atunci cand sunt expusi la lumina. O exceptie sunt gandacii din Asia care sunt atrasi de lumina.

Un alt studiu a testat ipoteza ca, gandacii sunt conditionati de 2 aspecte atunci cand decid unde sa mearga: cat de intunecat este si cat de multi gandaci mai sunt.<

 

Descriere

Gandacii au un corp lung, aplatizat si un cap relativ mic. Sunt insecte generalizate, cu putine adaptari speciale si sunt printe cele mai primitive insecte.

Partile gurii sunt pe partea inferioara a capului si includ mandibule de mestecat generalizate. Ei au ochi mari compusi, 2 ochi mici si antene lungi si flexibile.

Prima pereche de aripi sunt dure si protectoare, actionand ca un scut in partea de sus a aripilor posterioare. Toate cele patru aripi au ramificatii venoase longitudinale si multiple vene cruce. Picioarele sunt robuste  cu cinci gheare fiecare. Abdomenul are 10 segmente si mai multe cerci.

 

Reproducere

 

Gandacii de bucatarie se reproduc in medie de 4 ori pe an. Ei folosesc feromonii pentru a atrage parteneri si masculii practica ritualuri de curtare. Ca multe alte insecte, gandacii de bucatarie se imperecheaza alaturandu-se si lipindu-si organele genitale.

Femela insereaza capsula de oua intr-o crapatura pentru protectie sau o poarta pana cand oule clocesc. O femela de gandac de bucatarie poate concepe 30 de grupuri de oua din care ies aproximativ 1000 de urmasi. Unele specii pastreaza oule in interiorul organismelor lor cu sau fara capsula, pana la clocire.

Nimfele de gandaci sunt in general similare cu adultii, cu exceptia aripilor si organelor genitale nedezvoltate. Dezvoltarea este lenta si poate dura de la cateva luni la peste un an. Adultii de asemenea au o durata lunga de viata, pana la 4 ani.

 

Rolul ca daunatori

Gandacii de bucatarie sunt cunoscuti ca fiind cele mai daunatoare insecte. Ele se hranesc cu alimente pentru animale de companie si umane si pot lasa un miros ofensiv.
De asemenea ei pot transporta microbi pe corpul lor inclusiv cele care sunt periculoase pentru oameni in special in medii cum ar fi spitalele. Gandacii de bucatarie s-au dovedit a in legatura cu reactiile alergice la om. Este necesar sa apelati la o firma specializata in dezinsectie gandaci de bucatarie, pentru a va proteja locuinta de acesti daunatori.

Prevenirea aparitiei gandacilor de bucatarie

Eliminare gandaci

Gândacii sunt cel mai bine controlați folosind o combinație de tehnici. Deoarece gândacii înfloresc acolo unde hrana, umiditatea și adăpostul sunt ușor disponibile, curățenia este un pas important în prevenirea și corectarea problemelor:

– Deversările și deșeurile alimentare trebuie curățate, iar vasele, ustensilele și hrana pentru animale de companie nespălate nu trebuie lăsate să stea peste noapte;

– Alimentele vrac ar trebui depozitate în recipiente etanșe. Gunoiul nu trebuie lăsat să se acumuleze, iar stivele de pungi de hârtie, cutii de carton și ziare trebuie aruncate sau depozitate în pungi de plastic sigilate.

Speciile de gandaci venite din exterior, pot fi descurajate să intre în clădiri prin instalarea de plase etanșe pe ferestre, crăpăturile și deschiderile din jurul ușilor și ferestrelor trebuie să fie sigilate.

De asemenea, este prudent să sigilați deschiderile în care conductele sau firele de instalații sanitare trec prin pereți sau podele cu  spumă sau plasă de cupru. Acest lucru este util în special în apartamente pentru a reduce migrarea gândacilor între unitățile adiacente.

Beneficiile serviciilor noastre

Protejează

Oamenii și animalele de companie împotriva răspândirii bolilor asociate dăunătorilor.

Tratamentul este sigur

pentru alimente, non-coroziv, nu pătează și sigur de utilizat pe suprafețe precum metale moi, materiale plastice și țesături.

Obtinerea de Eficienta Maxima!

Pentru a obtine mai multe detalii despre modalitatile noastre de combatere gandaci de bucatarie si pentru a beneficia de cele mai mici preturi,

CLICK AICI!